Navigačné menu

Preskočiť navigáciu

Пластмасови резервоари

Ротационна обработка на пластмасови изделия

Процес на ротационна обработка (леене) на пластмаси

Процесът на ротационна обработка (леене) на пластмаси, известен също като „rotomoulding“, е уникален сред формоването на пластмаси, защото загряването, оформянето и охлаждането на пластмасата във формата се извършва без прилагане на никакво налягане. Концепцията е проста. Студената пластмаса в прахообразно състояние се поставя в едната половина на студената матрица - обикновено стоманен лист. След това, матрицата се затваря и завърта биаксиално в загрята пещ. Когато цялата прахообразна пластмаса се разтопи, матрицата се прехвърля в охладена среда. След като процесът е завършен, матрицата се отваря и продукта се изважда. Готовите продукти се характеризират с добри механични и химични свойства. По време на процеса не се извършват никакви заварки, продуктът е монолитен и 100% водоустойчив.

Компанията Aquatec VFL има богат опит в производството и обработката на пластмаси. Въз основа на опита, ние можем да предложим на нашите клиенти помощ в ротационната обработка на различни продукти. Ние помагаме на нашите клиенти с широк спектър от услуги: проектиране на ротационно обработени продукти, 3D визуализации, статични изчисления, чертожна документация, производство на матрици и ротационно леене на продукти.

В момента се фокусираме върху производството на пластмасови подземни резервоари с различни размери, както и други по-малки продукти (резервоари, различни капаци, удължители, саксии и други), както и части за нашите пречиствателни станции за отпадъчни води. Тъй като ние използваме високо технологично „ноу-хау“ в ротационното леене, ние сме изключително внимателни с някои от нашите продукти с прилагането на многослойни стени. Ние работим с няколко реномирани доставчици на материали от целия свят, които ни доставят качествени материали. С прецизно изследване, провеждащо се в нашата лаборатория, както и инспектиране на процеса на ротационно леене, ние сме в състояние да осигурим оптимално и постоянно качество нанашите продукти.

Основни продукти при процес на ротационно леене на пластмаси са:

Резервоари за вода ... защото водата е живот ...

Вертикални резервоари за вода:

Вертикални подземни и надземни пластмасови резервоари, използвани за помпени станции, дъждовни или отпадъчни води, проектирани с предварително подготвени входове. Мястото на изходния отвор може да се избира. Резервоарите се разполагат върху стоманобетонов фундамент (плоча).

Т 1 - 1000 литра

Т 2 - 2000 литра

                        ► Т 3 - 3000 литра


Хоризонтални резервоари за вода за вкопаване:

Хоризонтално разположени подземни пластмасови резервоари, използвани за помпени станции, дъждовни или отпадъчни води, проектирани с предварително подготвени вход и изход. Резервоарите се разполагат върху уплътнена основа, без да се изгражда стоманобетонов фундамент (плоча).

                        ► ТН - 2300 литра

                        ► ТН - 3150 литра

                        ► ТН - 4200 литра

                        ► ТН - 5200 литра

                        ► ТН - 6200 литра


Плоски резервоари за вода за вкопаване:

Ниско профилни подземни пластмасови резервоари, за плитки и равни изкопи и инсталиране, използвани за дъждовни или отпадъчнини води, проектирани с предварително подготвени входове. Изхода може да бъде избран от предварително подготвените позиции по време на инсталация. Резервоарите се разполагат върху уплътнена основа, без да се изгражда стоманобетонов фундамент (плоча).

                        ► ТD - 3200 литра


Резервоарите за вода се доставят с РЕ капак и осигурен заключващ се механизъм.

При по дълбоко вкопаване се предлагат и удължители: 200 мм, 300 мм и 560 мм.


Маслоуловители

Маслоуловителите OT-V и OT-H, произвеждани от Aquatec VFL s.r.o. отговарят на изискванията на Европейския стандарт EN 1825-1: 2004 и отстраняват животински и растителни мазнини и масла от отпадъчните води по гравитационен път. Маслоуловителите не са подходящи за обработка на битово - фекални отпадъчни води, дъждовни и отпадъчни води, съдържащи леки минерални масла. В случай на постъпване на горещи отпадъчни води в големи количества, е необходимо да се избере по-голям маслоуловител, поради занижената му ефективност.

Маслоуловителите се доставят с пластмасов обезмирисителен капак.

Маслоуловителите най-често се използват в следните случаи:

Обществени кухни и кухни на ресторанти (хотели, ресторанти, столове, бюфети, центррове за разпределяне на храна и др.)
Предприятия за преработка на месо и кланици (малки съоръжения)
Мандри, фабрики за сирене (малки съоръжения)

Маслоуловителите тип OT-V са подходящи за подземем монтаж извън пешеходните зони и пътните платна (трафик области), както и местата с високи подпочвени води превишаващи котата на стоманобетоновата фундаментна плоча. Маслоуловителите тип OT-H трябва да се инсталират в подземни стоманобетонови резервоари с подходящи размери. Типове OT-V-1 и OT-Н-1 може да се инсталират като свободно стоящи резервоари в защитено от замръзване помещение.

OT-V-1 I ► OT-V-2 I ► OT-V-4 I ► OT-V-7 I ► OT-V10


Аксесоари при процес на ротационно леене

Заключващи се и устойчиви на UV - лъчи капаци с различни диаметри, удължители, филтри, различни цветове ....